اخذ جواز ساخت برای پروژه های ساختمانی امری الزامی می باشد . مالک یا پیمانکار برای استفاده از تسهیلات بانکی ، بیمه ساختمان ، بیمه کارگران ساختمانی و .... در پروژه ملزام به اخذ جواز ساخت هستند و در صورت ساخت و ساز بدون پروانه ساختمان ، این کارغیرقانونی بوده و جرائم سنگینی را در پی دارد.
با توجه به موارد مذکور در اهمیت اخذ جوازساخت برای پروژههای ساختمانی و وجود پرسش های بسیاری نظیر زمان اخذ جواز از شهرداری ، مدارک و اطلاعات لازم برای ارائه شهرداری ، مدت زمان لازم جهت صدور جواز ساخت و ...... ما را بر آن داشت تجربیات خود را در این مسیر با شما به اشتراک بگذاریم.
مالک یا پیمانکار پس از تشکیل پرونده ساختمانی در دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری، درخواست صدور دستور نقشه را ارائه میدهند. دستور نقشه، توسط شهرداری و در چند برگ صادر و توسط دفتر خدمات الکترونیک به مالک یا پیمانکارتحویل میشود و به نوعی ابلاغیه رسمی می باشد که مالک یا پیمانکار با توجه به جزئیات آن و بر اساس طرح تفصیلی و ضوابط شهرداری درخواست طراحی مینماید.
تهیه نقشه معماری یکی از کلیدی ترین مراحل در طراحی نقشه میباشد، در این مرحله ، تیم طراحی با هماهنگی مهندس سازه و با توجه به دستور نقشه ای که صادر شده و با لحاظ کردن عواملی نظیر زیبایی ، هماهنگی ، حداکثر تعداد پارکینگ و .... ، اقدام به آماده سازی نقشه معماری بر اساس ضوابط شهرداری ، ضوابط آتشنشانی و ... نموده و پس از آماده سازی جهت دریافت تائیدیه نقشه به دفتر خدمات الکترونیک ارسال مینمایند.
پس از نهایی شدن نقشه معماری، عوارض نوسازی و عوارض شهرداری(مبلغ جواز) بر اساس متراژ موجود در هر طبقه ،نوع کاربری ساختمان توسط واحد عوارض محاسبه و تعیین می شود.
در این مرحله مدارکی نظیر تایید گزارش آزمایش خاک ، برگه تایید نما و تعهد رعایت اصلایحه ، چک لیست مبحث 19 ، برگه سبز مهر شده چهار رشته معماری وبرق و مکانیک وسازه ، برگه سبز یا سهمیه ناظر به همراه قرار داد مالک وناظر و ..... باید آماده گردد .
پس از تحویل مدارک پیشنویس و پرداخت کامل عوارض ،نقشه معماری به صورت سیستمی به تایید ریئس طرح تفضیلی و بعد ریئس صدور پروانه و بعد معاون شهرسازی و معماری و درنهایت به تایید شهردار رسیده و پروانه ساختمان چاپ میگردد.